Sałatka tatarska
Składniki:
5 białek
20 dkg pieczarek
1 szklanka groszku zielonego
20 dkg pieczarek
1 szklanka groszku zielonego
1 szklanka kukurydzy
5 kawałków papryki konserwowej
5 kawałków papryki konserwowej
4 ogórki kiszone
Sos
2 łyżki majonezu
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
5 żółtek
1/2 cytryny
sól pieprz
1/2 cytryny
sól pieprz
składniki sosu dokładnie ucieramy
Wykonanie:
Wykonanie:
jajka gotujemy na twardo obieramy dzielimy na pół wyjmujemy żółtka
pieczarki kroimy w plasterki gotujemy 5 minut
w osolonej i zakwaszonej wodzie odcedzamy studzimy
białka paprykę ogórki kroimy w kostkę szczypiorek siekamy
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy odsączony groszek kukurydzę
sałatkę polewamy sosem mieszamy
w osolonej i zakwaszonej wodzie odcedzamy studzimy
białka paprykę ogórki kroimy w kostkę szczypiorek siekamy
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy odsączony groszek kukurydzę
sałatkę polewamy sosem mieszamy