Ciasto czekoladowe
Składniki:
1 szklanka cukru
1.5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki jogurtu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki jogurtu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa
1/2 tabliczki czekolady
1 łyżka śmietanki 30 %
1 łyżka masła
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
Wykonanie:
w misce mieszamy mąkę kakao proszek cukier dolewamy jogurt olej jaja
ciasto dokładnie mieszamy
ciasto dokładnie mieszamy
dajemy do formy 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 35 minut
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą
pieczemy w 170 st około 35 minut
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą