Mój kanał na YouTube

Translate


Schab w galarecie

Składniki:
1.2 kg schabu
sól pieprz słodka papryka majeranek

Omlet
2 jajka
1 łyżka mleka
1 łyżka masła
jajka rozbijamy dajemy do miseczki dokładnie mieszamy
doprawiamy sola pieprzem
na rozgrzaną patelnie z masłem wlewamy masę jajeczną 
omlet smażymy z obu stron

Żelatyna
1 litra wywaru 
9 łyżeczek żelatyny
sól pieprz czosnek
1/2 cytryny

Dodatki
1 czerwona papryka
30 dkg fasolki szparagowej
zielona pietruszka


Wykonanie:
opłukane mięso rozcinamy na 1cm blat rozbijamy 
oprószamy solą pieprzem papryką 
na mięsie układamy paski papryki fasolkę omlet zieloną pietruszkę
mięso ściśle zwijamy obwiązujemy sznureczkiem 
gotujemy 1.5 godziny na parze 
schab studzimy kroimy w 1 cm plastry

Żelatyna 
wywar przecedzamy dajemy sok z cytryny żelatynę
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
na półmisku układamy plastry schabu zalewamy tężejącą żelatyną 
dajemy do lodówki na kilka godzin