Racuszki po rosyjsku
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
3 jajka
2 łyżki majonezu
2 łyżki majonezu
10 dkg szynki
2 łyżki kwaśnej śmietany
1/2 łyżeczki sody
sól pieprz słodka papryka
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jajka śmietanę majonez mieszamy w misce
dodajemy mąkę sodę pokrojoną szynkę
doprawiamy solą pieprzem papryką
masę bardzo dokładnie wyrabiamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron zdejmuje na ręcznik kuchenny
2 łyżki kwaśnej śmietany
1/2 łyżeczki sody
sól pieprz słodka papryka
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jajka śmietanę majonez mieszamy w misce
dodajemy mąkę sodę pokrojoną szynkę
doprawiamy solą pieprzem papryką
masę bardzo dokładnie wyrabiamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron zdejmuje na ręcznik kuchenny