Gulasz rybny
Składniki
1/2 kg filetu z dorsza
Warzywa
2 cebule
4 pomidory
3 ziemniaki
3 papryki czerwone
1 papryka żółta
3 szklanki bulionu
sól pieprz ostra papryka zioła prowansalskie
Wykonanie:
opłukany filet kroimy na 1,5 cm kawałki
oprószamy solą pieprzem papryką ziołami
Warzywa
ziemniaki kroimy w kostkę zalewamy 2 szklankami bulionu
dodajemy podsmażoną cebulę pokrojone paprykę pomidory bez skóry
doprawiamy solą pieprzem papryką ziołami
gotujemy 25 minut po tym czasie na wierzch układamy kawałki ryby
gotujemy 10 -15 minut pod przykryciem
Warzywa
ziemniaki kroimy w kostkę zalewamy 2 szklankami bulionu
dodajemy podsmażoną cebulę pokrojone paprykę pomidory bez skóry
doprawiamy solą pieprzem papryką ziołami
gotujemy 25 minut po tym czasie na wierzch układamy kawałki ryby
gotujemy 10 -15 minut pod przykryciem