Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
3 łyżki stopionego masła
Farsz:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 cebula
kawałek papryki czerwonej
1 marchewka
sól pieprz
2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
10 dkg startego sera żółtego
2 łyżki tłuszczu
4 łyżki kukurydzy
Wykonanie:
mąkę mleko sól pieprz masło dokładnie mieszamy
ciasto zostawiamy na 20 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
mięso podsmażamy z pokrojoną cebulką
dodajemy startą marchewkę paprykę
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
podlewamy niewielką ilością wody
dusimy 30 minut pod przykryciem mieszamy
na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę
naleśniki smarujemy majonezem dajemy łyżkę sera porcję farszu składamy
naleśniki obsmażamy z obu stron na złoty kolor