Ryba duszona w warzywach
Składniki:
80 dkg ryby
sól pieprz zioła prowansalskie
Warzywa
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
zielona pietruszka koperek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukaną rybę osuszamy oprószamy solą pieprzem ziołami kroimy na 2 cm kawałki
Warzywa
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na tłuszczu
dodajemy warzywa starte na tarce o dużych oczkach ziele angielskie liść laurowy
doprawimy solą pieprzem
podlewamy 1.5 szklanki wody układamy kawałki ryby
dajemy koncentrat pomidorowy musztardę
rybę z warzywami dusimy około 15 minut po przykryciem
Składniki:
80 dkg ryby
sól pieprz zioła prowansalskie
Warzywa
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
zielona pietruszka koperek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukaną rybę osuszamy oprószamy solą pieprzem ziołami kroimy na 2 cm kawałki
Warzywa
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na tłuszczu
dodajemy warzywa starte na tarce o dużych oczkach ziele angielskie liść laurowy
doprawimy solą pieprzem
podlewamy 1.5 szklanki wody układamy kawałki ryby
dajemy koncentrat pomidorowy musztardę
rybę z warzywami dusimy około 15 minut po przykryciem