Mój kanał na YouTube

Translate

Muffinki szpinakowe z kremem

Muffinki szpinakowe z kremem

Składniki:
20 dkg mrożonego szpinaku
3 jajka
1/3 szklanki oleju
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru

Masa
25 dkg serka mascarpone
1 szklanka śmietany 30 %
2 łyżki cukru pudru
1 czekolada biała
1 owoc granatu
kilka bezów

Wykonanie:
szpinak dajemy na sito odmrażamy z nadmiaru płynu
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem szpinak dolewamy olej
ciasto mieszamy przekładamy 3/4 papilotek
muffinki pieczemy około 25 minut w 180 st

Masa
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
rozpuszczamy na garnku z wrzącą wodą
do serka dodajemy śmietanę płynną czekoladę masę mieszamy
wierzch muffinek dekorujemy kremem
posypujemy owocem granatu i pokruszonymi bezami