Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto Puszek kokosowy


Ciasto Puszek kokosowy
Ciasto Puszek kokosowy

Składniki:
15 dkg herbatników
2 łyżki stopionego masła
składniki miksujemy

Masa
400 ml śmietany 30 %
1 szklanka kokosu
2 galaretki pomarańczowe
1/2 szklanki cukru pudru
3 łyżki kokosu do posypania
kokos prażymy na suchej patelni na złoty kolor

Wykonanie:
tortownicę wykładamy masą herbatnikową dokładnie dociskamy
dajemy do lodówki na 1/2 godzimy

Masa
galaretki zalewamy 1.5 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kokos płynną galaretkę mieszamy
masę wykładamy na herbatniki
wierzch posypujemy prażonym kokosem
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki