Mój kanał na YouTube

Translate

Rolada schabowa faszerowana pieczarkami

Rolada schabowa faszerowana pieczarkami

Rolada schabowa faszerowana pieczarkami

Składniki:
80 dkg schabu

Farsz
20 dkg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól pieprz tymianek
5 dkg sera żółtego
2 łyżki tłuszczu
zielona pietruszka
1 łyżka masła
1 łyżka mąki


Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy w środku robimy nacięci
oprószamy solą pieprzem tymiankiem

Pieczarki
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem odparowujemy nadmiar płynu studzimy
dodajemy starty ser farsz posiekaną pietruszkę farsz mieszamy
otwór w mięsie napełniamy farszem wierzch mięsa smarujemy masłem
dajemy do naczynia żaroodpornego
pieczemy godzinę w 190 st pod przykryciem
po tym czasie pokrywkę zdejmujemy pieczemy 30 minut
powstały sos przecedzamy zagęszczamy mąką zagotowujemy