Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Ruloniki z farszem pieczarkowym

Ruloniki z farszem pieczarkowym
Ruloniki z farszem pieczarkowym

Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól pieprz słodka papryka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Farsz
30 dkg pieczarek
1 cebula
10 dkg sera żółtego
1 łyżka masła
sól pieprz tymianek
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy na maśle z cebulą
odparowujemy nadmiar płyny studzimy
dodajemy starty ser mieszamy

Wykonanie:
mięso łączymy z 4 łyżkami wody startą bułką jajkiem
doprawiamy solą pieprzem papryką
mięsną dokładnie wyrabiamy formujemy placek
do środka dajemy farsz zwijamy ruloniki obtaczamy w bułce tartej
smażymy z obu stron na małym ogniu
ruloniki podlewamy kilkoma łyżkami wody chwilę dusimy pod przykryciem