Pasztet jajeczny
Składniki:
10 jajek ugotowanych
20 dkg pieczarek
1 cebula
3 jajka surowe
1/2 szklanki śmietanki 30 %
1 szklanka bułki tartej
1 łyżka masła
sól pieprz
Wykonanie:
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy
jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek ścieramy na tarce
dodajemy śmietanę surowe jajka bułkę pieczarki posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem
Składniki:
10 jajek ugotowanych
20 dkg pieczarek
1 cebula
3 jajka surowe
1/2 szklanki śmietanki 30 %
1 szklanka bułki tartej
1 łyżka masła
sól pieprz
Wykonanie:
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy
jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek ścieramy na tarce
dodajemy śmietanę surowe jajka bułkę pieczarki posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem
masę dokładnie wyrabiamy
przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia
pasztet pieczemy około 50 minut w 180 st
przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia
pasztet pieczemy około 50 minut w 180 st