Danie jednogarnkowe Forszmak
Składniki:
1/2 kg łopatki
1 papryka czerwona
2 ogórki kiszone
sól pieprz majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem papryką majerankiem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
podlewamy 3 szklankami wody dusimy godzinę pod przykryciem
do miękkie mięsa dodajemy pokrojoną paprykę ogórki koncentrat pomidorowy
danie dusimy 10 minut
Składniki:
1/2 kg łopatki
1 papryka czerwona
2 ogórki kiszone
sól pieprz majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem papryką majerankiem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
podlewamy 3 szklankami wody dusimy godzinę pod przykryciem
do miękkie mięsa dodajemy pokrojoną paprykę ogórki koncentrat pomidorowy
danie dusimy 10 minut