Naleśniki wytrawne
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
1 szklanka kwaśnego mleka
7 dkg sera żółtego
1 łaska łyżeczka sody
garść szczypiorku
tłuszcz do smażenia
Nadzienie
4 jajka
4 plasterki wędzonego boczku
garść roszponki
Wykonanie:
mleko z mąką dokładnie mieszamy
dodajemy jajko sodę posiekany szczypiorek 1/2 startego sera
ciasto wyrabiamy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
naleśniki podajemy z jajkiem sadzonym usmażonym na boczku i roszponką
1 szklanka kwaśnego mleka
7 dkg sera żółtego
1 łaska łyżeczka sody
garść szczypiorku
tłuszcz do smażenia
Nadzienie
4 jajka
4 plasterki wędzonego boczku
garść roszponki
Wykonanie:
mleko z mąką dokładnie mieszamy
dodajemy jajko sodę posiekany szczypiorek 1/2 startego sera
ciasto wyrabiamy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
naleśniki podajemy z jajkiem sadzonym usmażonym na boczku i roszponką