Babka oszczędna
Składniki:
2 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
1 budyń
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki mleka
1/3 szklanki oleju
4 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1
Wykonanie:
jajka z obiema cukrami ubijamy na puszystą masę
dolewamy mleko śmietanę olej
dodajemy mąkę przesianą z budyniem oraz proszkiem
ciasto bardzo dokładnie mieszamy
wykładamy do formy
dodajemy mąkę przesianą z budyniem oraz proszkiem
ciasto bardzo dokładnie mieszamy
wykładamy do formy
wysmarowanej tłuszczem oprószonej mąką
babkę pieczemy około 45 minut w 180 st
wierzch posypujemy cukrem pudrem
babkę pieczemy około 45 minut w 180 st
wierzch posypujemy cukrem pudrem