Kotlet szwajcar
Składniki:
4 plastry schabu
4 plastry sera żółtego
Wykonanie:
opłukane plastry schabu dokładnie rozbijamy
oprószamy solą pieprzem układamy plaster sera zwijamy
zanurzamy w rozmąconym jajku obtaczamy w bułce tartej
kotlety smażymy na złoty kolor z obu stron
zdejmujemy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Składniki:
4 plastry schabu
4 plastry sera żółtego
1 jajko
sól pieprz
sól pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
opłukane plastry schabu dokładnie rozbijamy
oprószamy solą pieprzem układamy plaster sera zwijamy
zanurzamy w rozmąconym jajku obtaczamy w bułce tartej
kotlety smażymy na złoty kolor z obu stron
zdejmujemy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu