Muffinki korzenne
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
3/4 szklanki cukru
4 łyżki dżemu
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
3/4 szklanki cukru
4 łyżki dżemu
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka sody
1 łyżka przyprawy do piernika
szczypta soli
Polewa
1/2 czekolady
1 łyżka mleka
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z sodą przyprawą piernikową kakao dżem
1 łyżeczka sody
1 łyżka przyprawy do piernika
szczypta soli
Polewa
1/2 czekolady
1 łyżka mleka
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z sodą przyprawą piernikową kakao dżem
dolewamy mleko olej ciasto mieszamy dajemy 3/4 papilotek
muffinki pieczemy 25 minut w 170 st
wierzch polewamy polewą dekorujemy