Ciasto cappuccino bez pieczenia
Składniki:
20 dkg maślanych ciasteczek
5 dkg masła
Masa
3/4 litra śmietany 30 %
1 szklanka cukru
7 łyżeczek żelatyny
1 szklanka mocnej kawy
mielone orzechy płatki migdałowe
Wykonanie:
ciasteczka dajemy do woreczka kruszmy wałkiem do ciasta lub w robocie
dodajemy stopione masło masę dokładnie mieszamy
wykładamy tortownicę dokładnie dociskamy dajemy do lodówki na 30 minut
Masa
do wrzącej kawy dosypujemy żelatynę cukier
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy na sztywno dolewamy kawę masę mieszamy
na ciasteczka wykładamy masę cappuccino
wierzch posypujemy mielonymi orzechami migdałami
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny
Składniki:
20 dkg maślanych ciasteczek
5 dkg masła
Masa
3/4 litra śmietany 30 %
1 szklanka cukru
7 łyżeczek żelatyny
1 szklanka mocnej kawy
mielone orzechy płatki migdałowe
Wykonanie:
ciasteczka dajemy do woreczka kruszmy wałkiem do ciasta lub w robocie
dodajemy stopione masło masę dokładnie mieszamy
wykładamy tortownicę dokładnie dociskamy dajemy do lodówki na 30 minut
Masa
do wrzącej kawy dosypujemy żelatynę cukier
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy na sztywno dolewamy kawę masę mieszamy
na ciasteczka wykładamy masę cappuccino
wierzch posypujemy mielonymi orzechami migdałami
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny