Budyniowa rozkosz
Składniki:
1 litr mleka
3 budynie bananowe
1/2 szklanki cukru
1/3 tabliczki czekolady
Banany
4 duże banany
1/2 cytryny
Śmietana
400 ml śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
Wykonanie:
budynie mieszamy w 1 szklance mleka pozostałe mleko gotujemy
dolewamy rozmieszany budyń gotujemy 3 minuty mieszamy
tortownicę 20 cm wykładamy biszkoptami
Składniki:
1 litr mleka
3 budynie bananowe
1/2 szklanki cukru
1/3 tabliczki czekolady
Banany
4 duże banany
1/2 cytryny
Śmietana
400 ml śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
Wykonanie:
budynie mieszamy w 1 szklance mleka pozostałe mleko gotujemy
dolewamy rozmieszany budyń gotujemy 3 minuty mieszamy
tortownicę 20 cm wykładamy biszkoptami
dajemy ciepły budyń studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy żelatynę masę mieszamy
na budyń układamy skropione sokiem z cytryny banany
na budyń układamy skropione sokiem z cytryny banany
a na nie wykładamy śmietanę
wierzch posypujemy startą czekoladą
wierzch posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny