Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
2 łyżki kakao
2 jajka
1 szklanka mleka
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser
1/2 kg sera mielonego
3 jajka
1 budyń
1/2 szklanki mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dolewamy mleko olej
dodajemy mąkę przesianą z kakao sodą proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy do formy 20 x 20 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 35 minut w 170 st
Ser
do ser dodajemy ubite jajka z cukrem
budyń rozmieszany w mleku z mąką
masę serową przekładamy do garnka
gotujemy aż masą zgęstnieje cały czas mieszamy
ciasto kroimy na pół
masę serową przekładamy do garnka
gotujemy aż masą zgęstnieje cały czas mieszamy
ciasto kroimy na pół
wykładamy gorącą masę serową przykrywamy ciastem
sernik studzimy dajemy do lodówki na noc