Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Pierogi "Chinkali"

Pierogi "Chinkali"Pierogi "Chinkali"

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1/2 szklanki ciepłej wody
sól

Wykonanie:
przesianą mąkę łączymy z jajkiem wodą zarabiamy ciasto zostawiamy pod przykryciem 30 minut

Farsz:
20 dkg mięsa wołowego
20 dkg mięsa wieprzowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól pieprz
1/2 szklanki wywaru
mięsa mielone łączmy z startą cebulą czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem 
dolewamy wywar farsz dokładnie mieszamy

Wykonanie:
ciasto cienko wałkujemy wycinamy krążki dajemy farsz zlepiamy 
gotujemy 15 minut w osolonej wodzie "
podajemy z bulionem przepis tutaj