Kotlety mielone w sosie śmietanowym
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 cebula
1/3 szklanki śmietanki 30 %
4 łyżki bułki tartej
sól pieprz słodka papryka
2 łyżki tłuszczu
Sos
1 szklanka śmietanki 30 %
1 łyżka mąki pszennej
zielona pietruszka
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy startą cebulę bułkę tartą dolewamy śmietanę
masę mięsną dokładnie wyrabiamy formujemy okrągłe kotleciki
smażymy z obu stron na złoto brązowy kolor
Sos
usmażone kotlety wyjmujemy na tłuszcz wsypujemy mąkę mieszamy
doprawiamy solą pieprzem papryką dolewamy śmietanę
sos zagotowujemy dokładamy
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 cebula
1/3 szklanki śmietanki 30 %
4 łyżki bułki tartej
sól pieprz słodka papryka
2 łyżki tłuszczu
Sos
1 szklanka śmietanki 30 %
1 łyżka mąki pszennej
zielona pietruszka
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy startą cebulę bułkę tartą dolewamy śmietanę
masę mięsną dokładnie wyrabiamy formujemy okrągłe kotleciki
smażymy z obu stron na złoto brązowy kolor
Sos
usmażone kotlety wyjmujemy na tłuszcz wsypujemy mąkę mieszamy
doprawiamy solą pieprzem papryką dolewamy śmietanę
sos zagotowujemy dokładamy