Mój kanał na YouTube

Translate

Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonce


Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonceKapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonce

Składniki:
1.5 litra wywaru z wędzonych kości
60 dkg kapusty kiszonej
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
4 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszkę
kawałek selera
3 ziele angielskie
2 liść laurowy
sól pieprz kminek

Wykonanie:
boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy z pokrojoną cebulą
dodajemy rozdrobnione warzywa liść laurowy ziele angielskie kminek
doprawiamy solą pieprzem 
całość zalewamy wywarem gotujemy 30 minut
kapustę drobno kroimy gotujemy osobno łączymy z warzywami
kapuśniak można zagęścić mąką zagotowujemy
[mieszamy 2 łyżki mąki w 1/2 szklance wody ]