Domowa kiszona kapusta
Składniki:
1 duża główka białej kapusty
1 marchewka
2 łyżki soli około 5 dkg
kminek
Wykonanie:
opłukaną kapustę drobno szatkujemy dajemy do miski
oprószamy solą zostawiamy na 2 godziny
po tym czasie dajemy startą marchewkę kminek dokładnie mieszamy
kapustę przekładamy do słoika mocno uciskamy przykrywamy ręcznikiem
zostawiamy na 5-7 dni w ciepłym pomieszczeniu
Składniki:
1 duża główka białej kapusty
1 marchewka
2 łyżki soli około 5 dkg
kminek
Wykonanie:
opłukaną kapustę drobno szatkujemy dajemy do miski
oprószamy solą zostawiamy na 2 godziny
po tym czasie dajemy startą marchewkę kminek dokładnie mieszamy
kapustę przekładamy do słoika mocno uciskamy przykrywamy ręcznikiem
zostawiamy na 5-7 dni w ciepłym pomieszczeniu