Biszkopt z masą mleczną
Składniki:
7 jajek
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
25 dkg masła
2 szklanki mleka w proszku
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki mleka
krojone migdały
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
25 dkg masła
2 szklanki mleka w proszku
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki mleka
krojone migdały
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 45 minut w 170 st
Krem
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy oba mleka
Krem
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy oba mleka
masę ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy biszkoptem
wierzch smarujemy kremem posypujemy migdałami
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy biszkoptem
wierzch smarujemy kremem posypujemy migdałami
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny