Składniki:
6 jajek
7 łyżek mąki pszennej
6 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem czekoladowy
2 białe czekolady
1/2 litra śmietany 30 %
1 opakowanie śmietan fix
1 cukier waniliowy
4 łyżki cukru pudru
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
1/2 czekolady deserowej
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st około 35 minut
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącego mleka
pieczemy w 180 st około 35 minut
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z płynną żelatyną
Krem
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy startą czekoladę śmietan fix masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół wykładamy krem nakładamy biszkopt
na wierzch ciasta dajemy śmietanę polewamy czekoladą
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z płynną żelatyną
Krem
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy startą czekoladę śmietan fix masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół wykładamy krem nakładamy biszkopt
na wierzch ciasta dajemy śmietanę polewamy czekoladą