Sernik czekoladowy z budyniem miętowym
Składniki:
Składniki:
4 jajka
1/2 szklanki mąki
3 łyżki cukru
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Budyń
10 dkg cukierków miętowych
1 budyń
1.5 szklanki wody
1/2 kostki masła
Ser
25 dkg serka mascarpone
1/2 litra śmietany 30 %
2 łyżeczki żelatyny
2 czekolady deserowe
6 łyżek cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
1/2 szklanki mąki
3 łyżki cukru
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Budyń
10 dkg cukierków miętowych
1 budyń
1.5 szklanki wody
1/2 kostki masła
Ser
25 dkg serka mascarpone
1/2 litra śmietany 30 %
2 łyżeczki żelatyny
2 czekolady deserowe
6 łyżek cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy 24 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
Budyń
cukierki zalewamy 1 szklanką szklanką wody gotujemy
dolewamy rozmieszamy budyń w 1/2 szklance
dodajemy masło budyń dokładnie mieszamy
Ser
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy 24 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
Budyń
cukierki zalewamy 1 szklanką szklanką wody gotujemy
dolewamy rozmieszamy budyń w 1/2 szklance
dodajemy masło budyń dokładnie mieszamy
Ser
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno
dodajemy serek śmietanę płynną żelatynę
rozpuszczoną czekoladę masę mieszamy
na biszkopt wykładamy gorący budyń studzimy
na budyń dajemy masę serową posypujemy migdałami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
na budyń dajemy masę serową posypujemy migdałami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin