Składniki:
1 ciasto
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
3/4 szklanki cukru
2 Ciasto
3 jajka
3 łyżki cukru
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 łyżki kakao
1.5 łyżeczki sody
Krem
3 szklanki mleka
2 budynie
1 .5 kostki masła
1 szklanka cukru
Galaretka
2 galaretki
30 dkg borówki amerykańskiej
galaretki zalewamy 2 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
Wykonanie:
1 Ciasto
mąkę z margaryną siekamy nożem dodajemy cukier
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
2 Ciasto
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao śmietanę starte 1 ciasto
ciasto delikatnie mieszamy
wykładamy do formy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 170 st
Krem
budyń gotujemy na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
wykładamy do formy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 170 st
Krem
budyń gotujemy na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy ciastem
smarujemy kremem zalewamy tężejącą galaretką z borówkami
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki
masę ucieramy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy ciastem
smarujemy kremem zalewamy tężejącą galaretką z borówkami
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki