Ciasto kolorowe
Składniki:
1 ciasto
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
3/4 szklanki cukru
2 Ciasto
3 jajka
3 łyżki cukru
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 łyżki kakao
1.5 łyżeczki sody
Krem
3 szklanki mleka
2 budynie
1.5 kostki masła
1 szklanka cukru
Galaretka
2 galaretki
30 dkg borówki amerykańskiej
galaretki zalewamy 2 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
Wykonanie:
1 Ciasto
mąkę z margaryną siekamy nożem dodajemy cukier
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
2 Ciasto
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao śmietanę starte 1 ciasto
Składniki:
1 ciasto
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
3/4 szklanki cukru
2 Ciasto
3 jajka
3 łyżki cukru
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 łyżki kakao
1.5 łyżeczki sody
Krem
3 szklanki mleka
2 budynie
1.5 kostki masła
1 szklanka cukru
Galaretka
2 galaretki
30 dkg borówki amerykańskiej
galaretki zalewamy 2 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
Wykonanie:
1 Ciasto
mąkę z margaryną siekamy nożem dodajemy cukier
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
2 Ciasto
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao śmietanę starte 1 ciasto
ciasto delikatnie mieszamy
wykładamy do formy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 170 st
Krem
budyń gotujemy na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
wykładamy do formy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 170 st
Krem
budyń gotujemy na mleku studzimy
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem
masę ucieramy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem
zalewamy tężejącą galaretką z borówkami
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki