Ciasto z galaretką i brzoskwiniami
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1/2 litra śmietany 30%
1/2 kg serka mascarpone
1 biała czekolada
1/2 szklanki cukru pudru
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto mieszamy przekładamy do formy 25 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1/2 litra śmietany 30%
1/2 kg serka mascarpone
1 biała czekolada
1/2 szklanki cukru pudru
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto mieszamy przekładamy do formy 25 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Krem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy rozpuszczoną czekoladę
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Krem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy rozpuszczoną czekoladę
dodajemy serek masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę
na biszkopt wykładamy masę
układamy pokroje brzoskwinie zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin