Składniki:
4 jajka
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
1/2 litra śmietany 30 %
5 dużych bananów
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
7 łyżeczek żelatyny
1/3 łyżeczki cynamonu
Galaretka
2 galaretki cytrynowe
galaretki zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie :
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę przesiane z proszkiem kakao
ciasto mieszamy wykładamy do formy 25 x 30 cm
ciasto mieszamy wykładamy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 25 minut w 170 st
Masa
3 banany obieramy ze skóry kroimy na kawałki
pieczemy 25 minut w 170 st
Masa
3 banany obieramy ze skóry kroimy na kawałki
skrapiamy sokiem z cytryny miksujemy
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy cynamon płynną żelatynę zmiksowane banany masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy cynamon płynną żelatynę zmiksowane banany masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę
układamy plasterki banana zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin