Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Sajgonki z wieprzowiną i papryką

Sajgonki z wieprzowiną i paprykąSajgonki z wieprzowiną i papryką

Składniki:
30 dkg wieprzowiny
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1 /2 papryki zielonej
1 cebula
30 dkg pieczarek
sól pieprz cukier sos chilli
10 płatów papieru ryżowego
1 łyżka tłuszczu

olej do smażenia

Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w paski podsmażamy na dużym ogniu
dodajemy pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki doprawiamy solą pieprzem sosem chilli
dokładamy pokrojoną paprykę smażymy 10 minut

Płaty ryżowe smarujemy wodą z cukrem nakładamy farsz zwijamy
smażymy w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor