Składniki:
1 szklanka białek
1 szklanka mąki
1 szklanka maku
1/3 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
2 galaretki każda inny kolor
1/2 litra śmietany 30 %
3/4 szklanki cukru
3 łyżeczki żelatyny
1/2 startej czekolady
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszysta masę
dodajemy mak przesianą mąkę z proszkiem dolewamy olej
ciasto mieszamy wykładamy na blaszkę 20 x 20 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
Galaretki
galaretki rozpuszczamy każdą w innym garnuszku w 1.5 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
Galaretki
galaretki rozpuszczamy każdą w innym garnuszku w 1.5 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
studzimy kroimy w dużą kostkę
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dodajemy płynną żelatynę
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dodajemy płynną żelatynę
masę mieszamy mieszamy z pokrojonymi galaretki
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę
wierzch posypujemy startą czekoladą