Mój kanał na YouTube

Translate

Jogurtowiec brzoskwiniowy

Jogurtowiec brzoskwiniowy
Jogurtowiec brzoskwiniowy

Składniki:
1/2 litra śmietany 30%
1 szklanka jogurtu naturalnego
3/4 szklanki cukru pudru
6 łyżeczek żelatyny
1 puszka brzoskwiń
okrągłe biszkopty
krojone migdały

Poncz
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru pudru
składniki mieszamy

Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy pokrojone brzoskwinie jogurt płynną żelatynę masę mieszamy
formę 20 x 25 wykładamy folią spożywczą 
układamy nasączone biszkopty a na nie wykładamy masę 
wierzch posypujemy migdałami
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin