Jogurtowiec brzoskwiniowy
Składniki:
1/2 litra śmietany 30%
1 szklanka jogurtu naturalnego
3/4 szklanki cukru pudru
6 łyżeczek żelatyny
1 puszka brzoskwiń
okrągłe biszkopty
krojone migdały
Poncz
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru pudru
składniki mieszamy
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
Składniki:
1/2 litra śmietany 30%
1 szklanka jogurtu naturalnego
3/4 szklanki cukru pudru
6 łyżeczek żelatyny
1 puszka brzoskwiń
okrągłe biszkopty
krojone migdały
Poncz
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru pudru
składniki mieszamy
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy pokrojone brzoskwinie jogurt płynną żelatynę mieszamy
formę 20 x 25 wykładamy folią spożywczą
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy pokrojone brzoskwinie jogurt płynną żelatynę mieszamy
formę 20 x 25 wykładamy folią spożywczą
układamy nasączone biszkopty a na nie wykładamy masę
wierzch posypujemy migdałami
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin