Ciasto "Marlenka"
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
3 jajka
5 łyżek miodu
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
1.5 łyżeczki sody
Krem
3/4 litra mleka
2 budynie
1 margaryna
1/2 szklanki masy krówkowej
1 szklanka cukru pudru
Wykonanie:
mąkę łączymy z margaryną cukrem szczyptą soli
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
3 jajka
5 łyżek miodu
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
1.5 łyżeczki sody
Krem
3/4 litra mleka
2 budynie
1 margaryna
1/2 szklanki masy krówkowej
1 szklanka cukru pudru
Wykonanie:
mąkę łączymy z margaryną cukrem szczyptą soli
dodajemy miód jajka sodę
ciasto wyrabiamy dzielimy na 6 części
ciasto wyrabiamy dzielimy na 6 części
wałkujemy dajemy do formy 20 x 20 cm
pieczemy w 180 st 7 minut każdy placek osobno
Krem
budynie gotujemy na mleku studzimy
pieczemy w 180 st 7 minut każdy placek osobno
Krem
budynie gotujemy na mleku studzimy
margarynę ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce budyniu masy krówkowej
dodajemy po łyżce budyniu masy krówkowej
ucieramy na puszysty krem
Placki smarujemy kremem składamy
Placki smarujemy kremem składamy
wierzch posypujemy startą czekoladą i migdałami
ciasto idealne na drugi dzień
ciasto idealne na drugi dzień