Ciasto pomarańczowe z masą
Składniki:
5 jajek
2 szklanki mielonych migdałów
1/2 kostki masła
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 pomarańcze
wyszorowane pomarańcze zalewamy wodą gotujemy godzinę miksujemy
Masa
1.5 kostki masła
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka kwaśnej śmietany
krojone migdały
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy po jednym jajku
Składniki:
5 jajek
2 szklanki mielonych migdałów
1/2 kostki masła
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 pomarańcze
wyszorowane pomarańcze zalewamy wodą gotujemy godzinę miksujemy
Masa
1.5 kostki masła
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka kwaśnej śmietany
krojone migdały
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy po jednym jajku
dajemy zmiksowane pomarańcze migdały proszek
ciasto mieszamy przekładamy do formy 25 x 20 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 45 minut w 170 st
Masa
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy po łyżce śmietany
ucieramy na puszysty krem
Ciasto kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy krojonymi migdałami
pieczemy 45 minut w 170 st
Masa
masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy po łyżce śmietany
ucieramy na puszysty krem
Ciasto kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy krojonymi migdałami