Rzodkiewki marynowane
Składniki:
4 pęczki rzodkiewki
Marynata:
2 szklanki wody
1/2 szklanki octu
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
3 liście laurowe
4 ziele angielskie
Wykonanie:
z oczyszczonych rzodkiewek odcinamy liści i ogonki większe kroimy na pół
Marynata:
wodę gotujemy z octem dodajemy sól cukier liść pieprz ziele angielski
rzodkiewki przekładamy do sterylnych słoiczków zalewamy gorącą marynatą
pasteryzujemy 10 minut po 4 dniach gotowe do spożycia
Składniki:
4 pęczki rzodkiewki
Marynata:
2 szklanki wody
1/2 szklanki octu
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
3 liście laurowe
4 ziele angielskie
Wykonanie:
z oczyszczonych rzodkiewek odcinamy liści i ogonki większe kroimy na pół
Marynata:
wodę gotujemy z octem dodajemy sól cukier liść pieprz ziele angielski
rzodkiewki przekładamy do sterylnych słoiczków zalewamy gorącą marynatą
pasteryzujemy 10 minut po 4 dniach gotowe do spożycia