Ryba smażona w cieście piwnym
Składniki:
1/2 kg ryby
sól pieprz
1/2 cytryny
zioła prowansalskie
Ciasto piwne
1 szklanka mąki
1 jajko
1/2 szklanki piwa
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
opłukaną rybę osuszamy kroimy na kawałki skrapiamy sokiem z cytryny
oprószamy solą pieprzem ziołami
dajemy do lodówki na 30 minut
Ciasto
mąkę jajko piwo łączymy robotem
Ciasto
mąkę jajko piwo łączymy robotem
doprawiamy solą pieprzem
ciasto mieszamy zostawiamy na 30 minut
kawałki ryby zanurzamy w cieście
smażymy na złoty kolor w dużej ilości tłuszcz
ciasto mieszamy zostawiamy na 30 minut
kawałki ryby zanurzamy w cieście
smażymy na złoty kolor w dużej ilości tłuszcz