
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
1/2 kg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżeczki żelatyny
1 łyżka kakao
1 szklanka mielonych orzechów
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatyną
masę mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części dodajemy kakao mieszamy
do drugiej części większej dodajemy orzechy masę mieszamy
na biszkopt dajemy masę kakaową a na nią masę orzechową
wierzch ciasta posypujemy startymi orzechami
do drugiej części większej dodajemy orzechy masę mieszamy
na biszkopt dajemy masę kakaową a na nią masę orzechową
wierzch ciasta posypujemy startymi orzechami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin