Flaczki wołowe
Składniki:
1 kg flaczków wołowych
1 cebula
1.5 litra wywaru przepis tutaj
sól pieprz gałka muszkatowa słodka papryka majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku
Włoszczyzna ugotowana :
marchewka pietruszka kawałek selera
Wykonanie:
flaczki płuczemy dajemy do garnka zalewamy wodą
Składniki:
1 kg flaczków wołowych
1 cebula
1.5 litra wywaru przepis tutaj
sól pieprz gałka muszkatowa słodka papryka majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku
Włoszczyzna ugotowana :
marchewka pietruszka kawałek selera
Wykonanie:
flaczki płuczemy dajemy do garnka zalewamy wodą
zagotowujemy wodę zmieniamy 3 razy
gotujemy 3 godziny w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
miękkie flaczki odcedzamy płuczemy
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
miękkie flaczki odcedzamy płuczemy
przekładamy do dużego garnka zalewamy wywarem
dodajemy cebulę pokrojoną marchewkę pietruszkę selera
doprawiamy solą pieprzem gałką majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy cebulę pokrojoną marchewkę pietruszkę selera
doprawiamy solą pieprzem gałką majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
flaczki zagotowujemy