Mój kanał na YouTube

Translate

Flaczki wołowe


Flaczki wołowe


Składniki:
1 kg flaczków wołowych
1 cebula
1.5 litra wywaru przepis tutaj
sól pieprz gałka muszkatowa słodka papryka majeranek
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku

Włoszczyzna ugotowana  :
marchewka pietruszka kawałek selera

Wykonanie:
flaczki płuczemy dajemy do garnka zalewamy wodą 
zagotowujemy wodę zmieniamy 3 razy 
gotujemy 3 godziny w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim 
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
miękkie flaczki odcedzamy płuczemy 
przekładamy do dużego garnka zalewamy wywarem
dodajemy cebulę pokrojoną marchewkę pietruszkę selera 
doprawiamy solą pieprzem gałką majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
flaczki zagotowujemy