Mój kanał na YouTube

Translate

Barszcz biały

Barszcz białyBarszcz biały

Składniki:
1,5 litra wywaru z wędzonych kości
1 pęczek włoszczyzny
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól pieprz majeranek
4 jajka
4 kawałki białej wędliny
1/2 szklanki śmietany

Barszcz biały zakwas przepis Tutaj


Wykonanie:
jajka gotujemy na twardo obieramy kroimy w cząstki
opłukane wędzone kości zalewamy wodą gotujemy 2 godziny
dodajemy włoszczyznę całość gotujemy godzinę na wolnym ogniu
cebule kroimy w kostkę podsmażamy
do przecedzonego wywaru dajemy zakwas cebulkę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem zmiażdżony czosnkiem
barszcz zagotowujemy dolewamy śmietanę podajemy z jajkami i wędliną