Mój kanał na YouTube

Translate

Zupa meksykańska z pulpetami


Zupa meksykańska z pulpetami

Składniki:
40 dkg mięsa mielonego
1 jajko
2 papryki czerwone
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
sól pieprz chili papryka ostra
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka tłuszczu

Wykonanie:
Pulpety
mięso mielone łączymy z jajkiem doprawiamy solą pieprzem papryką
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
formujemy małe pulpety wielkości orzecha włoskiego
gotujemy 20 minut w 1 litrze osolonej wody

Cebulą kroimy w kosteczkę podsmażamy
dodajemy pulpety z wywarem pokrojoną paprykę odsączoną kukurydzę fasolę
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
dajemy koncentrat pomidorowy całość gotujemy 10 minut