Zupa krem z buraczków pieczonych
Składniki:
7 średnich buraczków
2 litry wywaru przepis tutaj
sól pieprz tymianek
3 łyżki octu winnego
1 łyżka cukru
2 ząbki czosnku
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
umyte buraczki owijamy w folie pieczemy w 190 st około 1.5 godziny
obieramy ze skóry kroimy na małe kawałki dolewamy wywar zagotowujemy
doprawiamy pieprzem solą tymiankiem cukrem
dajemy ocet zmiażdżony czosnek całość miksujemy
Składniki:
7 średnich buraczków
2 litry wywaru przepis tutaj
sól pieprz tymianek
3 łyżki octu winnego
1 łyżka cukru
2 ząbki czosnku
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
umyte buraczki owijamy w folie pieczemy w 190 st około 1.5 godziny
obieramy ze skóry kroimy na małe kawałki dolewamy wywar zagotowujemy
doprawiamy pieprzem solą tymiankiem cukrem
dajemy ocet zmiażdżony czosnek całość miksujemy