Wątróbka z drobiu we własnym sosie
Składniki:
70 dkg wątróbki
3 cebule
sól pieprz majeranek
1/2 szklanki mąki
3 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukaną i pozbawioną błon wątróbkę kroimy
w paseczki obtaczamy w mące z każdej strony
podsmażamy z cebulą doprawiamy solą pieprzem majerankiem
podlewamy szklanką wody chwilę dusimy pod przykryciem
Składniki:
70 dkg wątróbki
3 cebule
sól pieprz majeranek
1/2 szklanki mąki
3 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukaną i pozbawioną błon wątróbkę kroimy
w paseczki obtaczamy w mące z każdej strony
podsmażamy z cebulą doprawiamy solą pieprzem majerankiem
podlewamy szklanką wody chwilę dusimy pod przykryciem