Tymbaliki z drobiu
Składniki:
1 duży filet z kurczaka
1 marchewka
kawałek serera
kawałek por
1/2 szklanki groszku
1/2 szklanki kukurydzy
1/2 litra wywaru
5 łyżeczek żelatyny
1/2 cytryny
zielona pietruszka do dekoracji
sól pieprz maggi czosnek
Wykonanie:
opłukany filet kroimy na kawałki zalewamy 1.5 litrem wody solimy
gotujemy 30 minut z warzywami na małym ogniu
mięso wyjmujemy kroimy w kostkę wywar przecedzamy
do 1/2 litra wywaru dajemy żelatynę mieszamy studzimy
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem maggi sokiem z cytryny
do foremek układamy groszek kukurydzę jajka mięso marchewkę
Składniki:
1 duży filet z kurczaka
1 marchewka
kawałek serera
kawałek por
1/2 szklanki groszku
1/2 szklanki kukurydzy
1/2 litra wywaru
5 łyżeczek żelatyny
1/2 cytryny
zielona pietruszka do dekoracji
sól pieprz maggi czosnek
Wykonanie:
opłukany filet kroimy na kawałki zalewamy 1.5 litrem wody solimy
gotujemy 30 minut z warzywami na małym ogniu
mięso wyjmujemy kroimy w kostkę wywar przecedzamy
do 1/2 litra wywaru dajemy żelatynę mieszamy studzimy
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem maggi sokiem z cytryny
do foremek układamy groszek kukurydzę jajka mięso marchewkę
całość zalewamy galaretką
tymbaliki dajemy do lodówki na kilka godzin
tymbaliki dajemy do lodówki na kilka godzin