Mój kanał na YouTube

Translate

Tort czekoladowy "Marczello"

Tort czekoladowy "Marczello"Tort czekoladowy "Marczello"

Składniki:
1 czekolada
2 łyżki kakao
6 jajek
3/4 kostki masła
1 szklanka cukru
1.5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa
2 kostki masła
4 łyżki cukru pudru
2 czekolady
3 łyżki śmietanki
3 łyżki rumu

Wykonanie:
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
rozpuszczamy czekoladę z masłem w kąpieli wodnej
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy płynną czekoladę masło przesianą mąkę z proszkiem kakao
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do tortownicy
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 170 st około 40 minut

Masa
czekolady łamiemy na kawałki dodajemy śmietankę podgrzewamy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy porcjami płynną czekoladę likier
masę ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na 3 krążki smarujemy kremem składamy
wierzch dekorujemy rozetkami kremu