Schab po cygańsku
Składniki:
4 plastry schabu
5 marchewek
3 cebule
4 łyżki majonezu
1 łyżka masła
15 dkg sera żółtego
sól pieprz słodka papryka zioła prowansalskie
Wykonanie:
marchewkę kroimy w plasterki cebulę kroimy w piórka oprószamy solą pieprzem ziołami
przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem
Schab
kawałki schabu nakłuwamy widelcem z obu stron oprószamy sola pieprzem papryką ziołami
na warzywa układamy schab smarujemy majonezem posypujemy startym serem
pieczemy 1.5 godzimy w 190 st 10 przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę
Składniki:
4 plastry schabu
5 marchewek
3 cebule
4 łyżki majonezu
1 łyżka masła
15 dkg sera żółtego
sól pieprz słodka papryka zioła prowansalskie
Wykonanie:
marchewkę kroimy w plasterki cebulę kroimy w piórka oprószamy solą pieprzem ziołami
przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem
Schab
kawałki schabu nakłuwamy widelcem z obu stron oprószamy sola pieprzem papryką ziołami
na warzywa układamy schab smarujemy majonezem posypujemy startym serem
pieczemy 1.5 godzimy w 190 st 10 przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę