Mój kanał na YouTube

Translate

Kieszonki schabowe z pieczarkami

Kieszonki schabowe z pieczarkamiKieszonki schabowe z pieczarkami

Składniki:
70 dkg schabu
30 dkg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
1 jajko
1 ząbek czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka
10 dkg sera żółtego
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:
umyte mięso kroimy na podwójne kawałki
nie docinamy do końca robimy kieszeń
oprószamy solą pieprzem ziołami papryką

Farsz
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na maśle z cebulą studzimy
dodajemy sól pieprz czosnek zioła pokrojony w kosteczkę ser farsz mieszamy
kieszonki mięsne napełniamy farszem składamy
zanurzamy w jajku obtaczamy w bułce tartej
smażymy na wolnym ogniu z obu stron