Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
15 dkg serka homogenizowanego
1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Masa makowa
850 dkg masy makowej gotowej
Wykonanie:
jajka z obiema cukrami ubijamy na puszystą masę
dodajemy serek obie mąki przesiane z proszkiem dolewamy olej
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
większą część ciasta wykładamy do formy 20 x 25 cm
większą część ciasta wykładamy do formy 20 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto dajemy masę makową na wierzch pozostałe ciasto
makowiec pieczemy 50 minut w 170 st
na ciasto dajemy masę makową na wierzch pozostałe ciasto
makowiec pieczemy 50 minut w 170 st