Domowe "Delicje"
Składniki:
10 dkg biszkoptów okrągłych
1 galaretka brzoskwiniowa
2 czekolady
2 łyżki masła
Wykonanie:
galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
na biszkopty wykładamy po łyżeczce tężejącej galaretki pozostawiamy do zastygnięcia
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do woreczka dokładamy masło
podgrzewamy w kąpieli wodnej
z woreczka odcinamy końcówkę polewamy delicje czekoladą
Składniki:
10 dkg biszkoptów okrągłych
1 galaretka brzoskwiniowa
2 czekolady
2 łyżki masła
Wykonanie:
galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
na biszkopty wykładamy po łyżeczce tężejącej galaretki pozostawiamy do zastygnięcia
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do woreczka dokładamy masło
podgrzewamy w kąpieli wodnej
z woreczka odcinamy końcówkę polewamy delicje czekoladą