Mój kanał na YouTube

Translate

Sernik Straciatella na biszkoptach


Sernik Stracitella na biszkoptachSernik Straciatella 

Składniki:
Podłużne biszkopty

Masa
1/2 litra śmietany 30 %
25 dkg serka mascarpone
4 łyżeczki żelatyny
1 czekolada mleczna
1/2 szklanki cukru pudru

Poncz
1/3 szklanki mleka
1 łyżka cukru pudru
składniki mieszamy

Dekoracja
1/2 szklanki krojonych migdałów
krojone migdały prażymy na suchej pateli
1/2 startej czekolady

Wykonanie:
formę wykładamy folią spożywczą układamy nasączone biszkopty

Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno 
dodajemy serek startą czekoladę płynną żelatynę
masę mieszamy wykładamy na biszkopty
wierzch posypujemy prażonymi migdałami i startą czekoladą